Maarten van Rossum

Oprichter centrum HELDER

Over Maarten van Rossum

HELDER is in 2005 opgericht door psychiater en psychotherapeut Maarten van Rossum (1953). Maarten studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (1985, P.C. Kuiper) en volgde tijdens zijn coschappen leergesprekken Medische Synthese (Universiteit van Rotterdam, Rudy Rijke 1982-1984).

Jarenlang was hij als vrijwilliger actief voor Amnesty International Amsterdam, afdeling vluchtelingen en de medische beroepsgroep van Amnesty International in Utrecht (1978-1995).

Midden jaren 80 volgde hij een opleiding tot psychosynthese-therapeut aan het London Institute of Psychosynthesis. Later specialiseerde hij zich tot psychiater en psychotherapeut in Assen/Groningen (Jan Pols, 1991), waarna hij een praktijk voor psychotherapie en psychiatrie begon.

Nadien heeft hij zich geschoold tot groepspsychotherapeut voor (echt)paren (Marc Nevejan, Utrecht 1998-2001), EMDR-therapeut (Utrecht 2001, werken met oogbewegingen), meditatieleraar (Autodidact Culemborg vanaf 2005, o.a. Shamatha meditatie, kalmte meditatie), hartcoherentie-trainer (Loosdrecht 2010, beïnvloeden van de elektrische activiteit van het hart), EFT therapeut (Emotional Freedom Techniques, Ben Meier Apeldoorn 2013-2014, kloppen op acupunctuurpunten), spiritueel therapeut (Leonardushoeve Belfeld 2013-2015,  energiepsychologie:  werken met aura en chakra) en VITT therapeut (Jan Visscher Leonardushoeve Belfeld 2015-2016, emoties en overtuigingen transformeren). Korter geleden heeft ACT (Acceptance and Commitment Therapy) zijn hart gestolen.

Maartens werkervaring als freelance-psychiater sinds 2013 is ruim: jeugdkliniek Yes We Can Clinics in de Ardennen, Mondriaan jongeren-kliniek Heerlen, jongerenkliniek GGNet Doetinchem, jongerenkliniek Pi-groep Drachten, jongerenpoli stemmingsstoornissen Mondriaan Heerlen, werken met verslaafde en gestrande jongeren bij Joblanceer in Tiel, Trubendorffer verslavingszorg in Tilburg en Nijmegen, dubbeldiagnose verslavingskliniek Willem Arntzhuis Altrecht Utrecht, Fundamentum, detoxkliniek in Margraten en heden Montgó verslavingszorg in Javeá Spanje, Jellinek verslavingszorg FACT-team Utrecht en Iriszorg Beekbergen FACT-team.

“Bij mijn werk ga ik het liefste uit van het zelfherstellend vermogen van ieder mens en mensengroep. Ik ben doordrongen van het belang de balans te vinden tussen accepteren en veranderen. Daarbij hanteer ik een spiritueel mensbeeld en gebruik graag humor en provocatie.

Deelnemers leren vanuit eigen veiligheid geheel en al aanwezig te zijn, hun eigen kracht te vinden, grenzen te stellen, om zodoende een creatief leven te leiden, ontmoetingen aan te gaan en vooral ook op een beschouwende wijze balans te vinden tussen alle krachten en energieën, die hen gegeven zijn om te beheren. Dan ontstaat er uiteindelijk steeds meer vermogen om zich af te stemmen op dat wat alles omvat, op het grote mysterie.”

Politiek Statement

Samendelen is absoluut fundamenteel voor de toekomst. Door samendelen ontstaat vertrouwen. Door onderling vertrouwen is rechtvaardigheid mogelijk. Alleen door rechtvaardigheid kan er vrede zijn. Vrede op haar beurt maakt dat planeet aarde met alles erop, kan overleven.

Samendelen beschermt de waardigheid van alles wat leeft.

Het los te laten verleden is: in alles concurreren en van alles commercie maken.

De te omarmen toekomst is: deel samen en red de wereld. Alles is in je. We zijn één.

ADRES

Herenstraat 40

4101 BV Culemborg